תנאי ייצור נאותים (Good Manufacturing Practice) בתעשיית המזון ותוספי תזונה נועד על מנת לוודא כי מוצרי המזון ותוספי התזונה מיוצרים בהתאם לעקרונות המוגדרים במערכת האיכות המפעלית. יישום נכון של ה-GMP ימזער את הסיכונים המעורבים בתהליכי הייצור ויאפשר ליצרן לזהותם, לנטרלם ולמנוע אותם לפני בדיקות המוצר הסופי. ה-GMP מכסה את כל היבטי הייצור החל מהסמכת ספקים וקבלת חומרי גלם, מתקן הייצור ופעילות הייצור וכלה בהכשרת העובדים, נהלי ניקיון וולידציה. בתעשיית המזון בישראל, הביקורת והאכיפה של הנהלים נעשית על ידי יחידת הפיקוח של משרד הבריאות. בארה"ב, תקן הGMP נאכף במסגרת נוהל 21CFR part 101 ובאירופה כחלק מהדירקטיבה 2002/46/EC. למאמר "GMP למפעלי מזון ותוספי תזונה וכיצד ניתן למנוע זיהום מוצרי מזון"