מה ההבדל בין בשר שגודל במעבדה לבין "בשר נקי"?

By |2020-05-14T11:50:43+00:00מרץ 8th, 2020|קטגוריות: |

בשר שגודל במעבדה נוצר מתאי גזע שנלקחו מחית משק כגון פרה חיה ועבר ריבוי/גידול לרצועות שריר ורקמה. בשר נקי לעומת זאת, הינו בשר ללא בשר- זאת אומרת, בשר שנוצר קרא עוד >>>

מתי נוצר ההמבורגר הראשון בעולם שגודל במעבדה?

By |2020-05-14T11:50:44+00:00מרץ 8th, 2020|קטגוריות: |

ב-5 לאוגוסט 2013 נאכל ההמבורגר הראשון שגודל במעבדה. זה התרחש בעיר בלונדון. מדענים מהולנד גידלו תאי גזע שנלקחו מפרה וגידלו אותם לרצועות שריר שלאחר מכן נאכלו כהמבורגר הראשון שגדל קרא עוד >>>

למה קיים הצורך במערכת איכות GMP בייצור מזון?

By |2020-05-14T11:50:45+00:00מרץ 8th, 2020|קטגוריות: |

מוצרי מזון נצרכים ע"י בני אדם ולכן מוצרי מזון שאינם איכותיים, עלולים לסכן חיי אדם. על מנת לייצר מוצרי מזון בטוחים, איכותיים וטעימים,  יש לפעול ולהקפיד לעבוד לפי עקרונות קרא עוד >>>

כמה מים נצרכים ביצירת המבורגר מבשר בקר לעומת המבורגר מתחליפים צמחיים?

By |2020-05-14T11:50:46+00:00מרץ 8th, 2020|קטגוריות: |

ליצירת 150 גרם של בשר בקר נדרש 660 ליטרים של מים כאשר רובם נצרכים בשלב הגידול של הבקר. ליצירת קציצה זהה במשקלה אשר עשויה מתחליפים צמחיים, נדרשים 58 ליטרים קרא עוד >>>

מה הקשר בין ייצור אוכל לטכנולוגיה?

By |2020-05-14T11:50:46+00:00מרץ 8th, 2020|קטגוריות: |

ככל שתעשיית המזון תאמץ לחיקה טכנולוגיה, מכונות, תוכנה ותפעל בהתאם לסטנדרטים של תנאי ייצור נאותים, כך היא תהפוך ליעילה, רווחית ואיכותית יותר ותשמר את יכולת התחרות של החברה אל קרא עוד >>>

מה זה פודטק?

By |2020-05-14T11:50:46+00:00דצמבר 16th, 2019|קטגוריות: |

תרגום מהשפה האנגלית, שהנו שילב של שתי המילים- מזון וטכנולוגיה. חברות פודטק, הנן חברות המשלבות ייצור של מוצרי מזון תוך שימוש בטכנולוגיה מתקדמת. שילוב טכנולוגיוצת מתקדמות לתחום ייצור המזון קרא עוד >>>

מהו GMP בתחום המזון ותוספי התזונה?

By |2021-07-29T18:55:15+00:00דצמבר 27th, 2018|קטגוריות: |

תנאי ייצור נאותים (Good Manufacturing Practice) בתעשיית המזון ותוספי תזונה נועד על מנת לוודא כי מוצרי המזון ותוספי התזונה מיוצרים בהתאם לעקרונות המוגדרים במערכת האיכות המפעלית. יישום נכון של קרא עוד >>>

מהם שלבי התהליך לקבלת אישור GMP ליצרני מזון ותוספי תזונה?

By |2019-07-23T10:44:05+00:00דצמבר 23rd, 2018|קטגוריות: |

הגשת הבקשה – על הפונה למלא טופס בקשת היתר לסימון מוצרי מזון בסמל תנאי ייצור נאותים – GMP בצירוף המסמכים הנדרשים ולהעבירם ליחידה לתנאי ייצור נאותים בשירות המזון הארצי. בדיקת קרא עוד >>>

מי רשאי להגיש בקשה לאישור GMP?

By |2020-06-02T06:52:49+00:00דצמבר 23rd, 2018|קטגוריות: |

יצרני מזון ותוספי תזונה ישראלים שעמדו בתנאי הסף להלן: בעלי תעודה בתוקף, המעידה על עמידה בתקן מערכת איכות ISO 9001 שניתנה על-ידי מכוני בקרה המוכרים על-ידי משרד הבריאות. בעלי קרא עוד >>>

כותרת