מה ההבדל בין בשר שגודל במעבדה לבין "בשר נקי"?
בשר שגודל במעבדה נוצר מתאי גזע שנלקחו מחית משק כגון פרה חיה ועבר ריבוי/גידול לרצועות שריר ורקמה. בשר נקי לעומת זאת, הינו בשר ללא בשר- זאת אומרת, בשר שנוצר [...]
בשר שגודל במעבדה נוצר מתאי גזע שנלקחו מחית משק כגון פרה חיה ועבר ריבוי/גידול לרצועות שריר ורקמה. בשר נקי לעומת זאת, הינו בשר ללא בשר- זאת אומרת, בשר שנוצר [...]
ב-5 לאוגוסט 2013 נאכל ההמבורגר הראשון שגודל במעבדה. זה התרחש בעיר בלונדון. מדענים מהולנד גידלו תאי גזע שנלקחו מפרה וגידלו אותם לרצועות שריר שלאחר מכן נאכלו כהמבורגר הראשון שגדל [...]
כאמור, ההמבורגר הראשון שגדל במעבדה נוצר ב- 2013, עלותו אז הייתה 325,000$ ליחידה. בשנת 2015 העלות ליחידה צנחה ל11$ וככל שיותר חברות תכנסנה לתחום זה, בד בבד עם שימוש [...]
מוצרי מזון נצרכים ע"י בני אדם ולכן מוצרי מזון שאינם איכותיים, עלולים לסכן חיי אדם. על מנת לייצר מוצרי מזון בטוחים, איכותיים וטעימים, יש לפעול ולהקפיד לעבוד לפי עקרונות [...]
HACCP הנם ראשי התיבות של Hazard Analysis Critical Control Point. זוהי מתודולוגיה העוסקת בהבטחת בטיחותם של מוצרי מזון ותוספי מזון בעקר במניעת סיכונים. תקן ה- HACCP כולל מנגנוני תיעוד [...]
ליצירת 150 גרם של בשר בקר נדרש 660 ליטרים של מים כאשר רובם נצרכים בשלב הגידול של הבקר. ליצירת קציצה זהה במשקלה אשר עשויה מתחליפים צמחיים, נדרשים 58 ליטרים [...]
ככל שתעשיית המזון תאמץ לחיקה טכנולוגיה, מכונות, תוכנה ותפעל בהתאם לסטנדרטים של תנאי ייצור נאותים, כך היא תהפוך ליעילה, רווחית ואיכותית יותר ותשמר את יכולת התחרות של החברה אל [...]
תרגום מהשפה האנגלית, שהנו שילב של שתי המילים- מזון וטכנולוגיה. חברות פודטק, הנן חברות המשלבות ייצור של מוצרי מזון תוך שימוש בטכנולוגיה מתקדמת. שילוב טכנולוגיוצת מתקדמות לתחום ייצור המזון [...]
תקן שנכתב ע"י NASA בשנות ה-60 ועוסק בבטיחות ובקרה על הסיכונים הכרוכים בייצור מוצרי מזון ותוספי מזון תעשייתיים. ה-Hazard Analysis and Critical Control Point) HACCP) נחשב כיום כלא מספיק [...]
תנאי ייצור נאותים (Good Manufacturing Practice) בתעשיית המזון ותוספי תזונה נועד על מנת לוודא כי מוצרי המזון ותוספי התזונה מיוצרים בהתאם לעקרונות המוגדרים במערכת האיכות המפעלית. יישום נכון של [...]