20 עובדות שלא ידעתם על תעשיית הפוד-טק

בית/פארמה וביו-טק, תוספים וטכנולוגיות מזון/20 עובדות שלא ידעתם על תעשיית הפוד-טק

20 עובדות שלא ידעתם על תעשיית הפוד-טק

2021-05-10T11:41:31+00:00נובמבר 24th, 2019|
  • תעשיית המזון נחשבת לאחת מתעשיות הייצור הגדולות והוותיקות בעולם. תעשיות המזון והחקלאות העולמית גלגלה כ-9 טריליון דולר בשנת 2018, המהווה צמיחה של כ-700 מיליארד דולר ביחס לשנה הקודמת.
  • היקף הגיוסים בין השנים 2013-2018 בענף הפודטק כמעט ושילש את עצמו. לדוגמה, בשנת 2013 גייסו חברות ההזנק בתחום רק 52 מיליון דולר. לעומת זאת, סך הגיוסים עד לרבעון השלישי של שנת 2019 עומד על 135 מיליון דולר.
  • משנת 2016 ועד מחצית 2019, נוסדו בישראל 124 סטארט־אפים בתחום הפודטק – יותר מכל החברות שקמו בתחום בשש השנים הקודמות.
  • ההמבורגר הראשון בעולם שהבשר שהרכיב אותו גודל במעבדה בא לעולם ב-2013 ומאז פועלות בתחום כתריסר חברות, שלוש מהן, חברות ישראליות.
  • רוב תחליפי הבשר הצמחיים כיום מבוססים על חלבון שמקורו מאפונה.
  • קיימים תחליפי בשר שאינם צמחיים, הקרויים "בשר נקי" אשר למעשה הם מורכבים בין היתר מתאים (כגון תאי שריר ושומן) אשר גודלו במעבדה בתנאים מבוקרים.
  • חברות תחליפי הבשר פיתחו באמצעות הנדסה גנטית שמר שמבטא כמויות גבוהות של החלבון Heme, החלבון בדם שאחראי על הטעם ה"מדמם" של הבשר, ושילבו אותו במוצרים מהצומח כדי לשוות להם טעם של בשר.
  • בעתיד, עלויות ייצור תחליף בשר תהיינה נמוכות מעלות בשר שמקודו מבקר.
  • השטח והמים הנדרשים לגידול בשר במעבדה הוא פחות מאחוז ממה שדרוש לגידול בקר.
  • גידול של בקר גורם לשחרור של פי 40 גזי חממה מאותה כמות של ירקות.

שירותי היעוץ שלנו בתחום הפוד-טק

  • בכל מטר מרובע ניתן לייצר כמות חלבון ששווה בגודלה לפרה, עם פליטה מינימלית של גזי חממה וללא ייצור של פסולת משום שמשתמשים ב-100% מהיבול. גידול בשר גורם לבזבוז משאבי קרקע (כמעט 80% מהשטח החקלאי בעולם משמש לגידול חיות); לפליטות משמעותיות של פחמן דו־חמצני; לזיהום קרקע ומקורות המים; ליצירת כמויות אדירות של זבל אורגני.
  • טכנולוגיה חדשה ליצירת אבקות חלבון התגלתה ע"י גידול של זן ספציפי של זבובי פירות. הביצים שהם מטילים, נאספות, "נזרעות" במתקני גידול ואז מאכילים את הזבובים בדיאטה מיוחדת. כאשר הם מגיעים לגודל הנכון, הם “נקצרים" ואז מעובדים לאבקות חלבון ולשמן.
  • מחקר של פרופ' שולמית לבנברג מהטכניון, שפיתחה טכנולוגיה לגידול רקמת שריר מחוץ לגוף במטרה לשקם לבבות שנפגעו מהתקפי לב, תוסב לתחום הפוד-טק ובאמצעותו נוכל לגדל רקמות שתשמשנה לייצור מוצרי מזון ו- "בשר נקי".
  • גילוי מרעיש נוסף בתחום הוא מציאת תחליף לטריליון הביצים הנצרכות מידי יום ברחבי העולם, באמצעות הפקת תחליף משעועית מונג; ישנם גם כאלה שמשתמשים בחלבון המופק מחרקים כדי ליצור מנות שאולי יהיו דומות בטעמן לעוף או בקר, וכאלו שרוקחים משקה דמוי חלב פרה משמרים.
  • דרך נוספת ליצירת חלבון התגלתה ע"י חברת קינוקו- שמפתחות מהפטריות חלבון לאכילה. בעבודת הדוקטורט של אחת המייסדות חקרה גידול של פטריות לשימוש כדלק ביולוגי. ניתן להשתמש בהן לצורך זה משום שקל לגדל כמות גדולה של חומר פטרייתי- לא בהכרח את הפרי, החלק שאנחנו בדר"כ אוכלים, אלא את הרשת הסבוכה של השורשים המשתרגת מתחת לאדמה. החומר הזה נקרא התפטיר של הפטרייה (Mycellium בלועזית).

    לפרטים נוספים






    For further details






    • מערכות ההשקייה והדישון הקיימות בעולם החקלאות כיום, נחשבות כלא מדויקות ובזבזניות. טכנולוגיה חקלאית חדשנית מבוססת מידע תוך שימוש בחיישנים ולווינים, לסייע לנו לדעת היכן, מתי וכמה עלינו להשקות ולדשן.
    • פיתוח של טכנולוגיה חדשה המבוססת על רחפנים שטסים מעל שטחים חקלאים, מצלמים ומנטרים כל צמח עד רמת העלה ולהפיק תובנות לחקלאי על מצב הגידולים, רמות המזיקים, רמת ההבשלה וכדומה.
    • שיפורים טכנולוגיים בתחום החקלאות כוללים גידול בתוך מבנים סגורים, שימוש בתאורת לד וגידול הידרופוני מבוקר.
    • עם התפתחות התחום החלקאות, בעתיד הלא רחוק נוכל לדעת בדיוק מהו הרכב המזון שלנו ומה "הוא עבר" מהרגע שבו היה זרע.
    • לא יעבור זמן רב עד שנוכל להנדס את החיטה כך שיהיו גם זני חיטה ללא הרכיב שגורם רגישות, ואף להתאים את הרכב המזון להרכב חיידקי המעי של כל אדם.

    אנו בחברת Bio-Chem מייעצים כבר יותר מ- 13 שנה לחברות ביו-מד.

    לייעוץ בנושא הפוד-טק, פנו אלינו.

    ליצירת קשר לחץ כאן

    072-2337710

    [email protected]

    מחקר ופיתוח

    ייעוץ במגוון תחומים כולל תכנון, מעבדות מחקר וחדרים נקיים, טכנולוגיות פיתוח, מצגות עסקיות למשקיעים, אסטרטגיה רגולטורית, ניתוח שוק, פרוטוקולי ניסויים קליניים, GLP, GCP, ISO 17025, כיול, CMC, הדרכות מקצועיות.

    קרא עוד

    תכנון והנדסה

    תכנון מפעלים, חדרים נקיים ומעבדות, תיעוד הנדסי, הסמכה, בחירת טכנולוגיה, הנדסת תהליכים וולידציה תוך שילוב של ידע תאורתי, ניסיון פרקטי והבנה מעמיקה של הרגולציה והעקרונות הייחודיים המאפיינים את תעשיית הביומד ובהתאם לעקרונות ה- GxP.

    קרא עוד

    ייצור ואריזה

    מייעצים בתכנון מתקני ייצור, פיתוח והנדסת תהליכי ייצור, בחירת הטכנולוגיה המתאימה ביותר, גמלון תהליכים, העברת טכנולוגיה, GMP, שיפור תהליכים, אופטימיזציה ושיפור ניצולת, הדרכות עובדים וולידציה לציוד, מערכות, תהליכי ייצור וניקיון.

    קרא עוד

    GXP, איכות וולידציה

    מייעצים, מקימים, מלווים ומשדרגים מערכות לניהול איכות מסוגים שונים, מבצעים הדרכות וקורסים GMP, הטמעת עקרונות ה- GxP בחברה, ISO 13485, הבטחת איכות והכנה לביקורות רגולטוריות גלובליות תוך ביצוע ניתוח והערכת סיכונים וולידציה לציוד, מערכות, תוכנה, שיטות בדיקה, תהליכי ייצור וניקיון ועד לעמידה בהצלחה בביקורת.

    קרא עוד

    רגולציה ורישום

    יעוץ רגולטורי ורישום תרופות, אמ"ר, CE Mark, תוספי תזונה וקוסמטיקה בישראל ובעולם, תוך בניית אסטרטגיה רגולטורית חכמה, סיוע בהכנת המסמכים והדרישות באופן מקצועי, בזמן קצר, התוויית המוצר, חיי מדף וגרפיקה, אישורי יבוא ופגישות עם הגופים הרגולטוריים ועד לקבלת אישור.

    קרא עוד

    תוכנה ומערכות

    יעוץ בתחומי הבריאות הדיגיטלית, פיתוח תוכנות ואפליקציות רפואיות בהתאם לדרישות ה- 21CFR part 11/Annex 11/HIPAA/GDPR, ISO 13485/27001/27799, CE marking, Risk Assessment, וריפיקציה וולידציה לתוכנה ומערכות בקרה ועד לקבלת אישור שיווק.

    קרא עוד

    Share This Story, Choose Your Platform!

    מאמרים אחרונים

    מה זה ולידציה? למה צריך ולידציה? מי מחויב בביצוע ולידציה? מהם סוגי הולידציה?

    תעשיות הפרמצבטיקה, הביוטכנולוגיה, מזון, תוספי התזונה, מכשור רפואי, קוסמטיקה רפואית ועוד רבות אחרות נדרשות לתהליכי הסמכה וולידציה. מטרת תהליך הולידציה הנה להבטיח כי המוצר הפרמצבטי או המכשור הרפואי יעמדו [...]

    ניסויים קליניים בעזרת טכנולוגיות בינה מלאכותית

    השימוש ב- Big Data  בתחומי הפארמה והרפואה אחד הנושאים החמים בעולמות הבריאות והפארמה הוא שימוש ב- Big data  ובבינה מלאכותית.  ארגוני הרפואה וחברות התרופות ידועים בארכיונים העצומים שלהם. לאור [...]

    ערבול נוזלים בתעשיות הפרמצבטיקה, הביוטכנולוגיה, הקוסמטיקה והמזון

    מערבלים המיועדים לתעשיות הפארמה, הביוטק והקוסמטיקה, מתוכננים בהתאם לעקרונות ה-GMP (תנאי יצור נאותים) ו-Sanitary design על מנת לעמוד בדרישות תהליכי הייצור, הולידציה והניקיון הנדרשים  ולאפשר לייצר מוצר אשר יעמוד [...]

    ולידציה לתהליך עיקור באמצעות קרני גמא

    ישנן שיטות מגוונות בשוק לסטרליזציית מוצרים רפואיים כגון שיטות פיזיקליות וכימיקליות וכן הקרנה. לכל שיטה מאפיינים שונים ולכל שיטת סטריליזציה, יתרונות וחסרונות אשר עשויים לפגום באיכות המוצר. בבואנו לבחור שיטת [...]

    ניהול ניתוח והערכת סיכונים לאמ"ר ותרופות ISO 13485 14971

    בתחום הרפואי, העוסק בפיתוח וייצור אמ”ר ותרופות (כגון מכשור רפואי, מוצרים רפואיים, תרופה, שילוב של אמ"ר ותרופה, תוכנות ואפליקציות מתחום הבריאות), ניהול הסיכונים הנו חובה רגולטורית. ניתוח וניהול סיכונים [...]

    קרא עוד

    צור קשר

      צור קשר